Milion evra od izvoza mesnih proizvoda

Bez autora
Dec 28 2010

Celokupa ovogodišnja proizvodnja mesnih prerađevina i konzervisanih gotovih jela Privrednog društva "Srpsko-ruska trgovinska kuća" u Srpskoj Crnji, u vrednosti od milion evra, izvezena je na rusko tržište. Ta savremena fabrika mesa u banatskoj varošici, na srpsko-rumunskoj granici, otvorena je krajem aprila prošle godine, rekonstrukcijom starog pogona i nabavkom najsavremenije tehnlogije, na osnovu zajedničkog ulaganja ruskog investitora i Pokrajinskog sekretarijata za nauku i tehnoloski razvoj. Vrednost investicije u toj fazi iznosila je dva miliona evra. Iz "Srpsko-ruske kuće", u kojoj je zaposleno 60 radnika, uz proizvodnju mesnih narezaka, šunki, pašteta i konzervi, najaljeno je povećavanje obima proizvodnje i proširenje asortimana, invstiranjem u izgradnju linija za preradu i sušenje voća i povrća, namenjenog izvozu u Rusiju, kao i u druge zemlje.

Milion evra od izvoza mesnih proizvodaCelokupa ovogodišnja proizvodnja mesnih prerađevina i konzervisanih gotovih jela Privrednog društva "Srpsko-ruska trgovinska kuća" u Srpskoj Crnji, u vrednosti od milion evra, izvezena je na rusko tržište, saopšteno je danas Tanjugu u Regionalnoj privrednoj komori u Zrenjaninu.

Ta savremena fabrika mesa u banatskoj varošici, na srpsko-rumunskoj granici, otvorena je krajem aprila prošle godine, rekonstrukcijom starog pogona i nabavkom najsavremenije tehnlogije, na osnovu zajedničkog ulaganja ruskog investitora i Pokrajinskog sekretarijata za nauku i tehnoloski razvoj.

Vrednost investicije u toj fazi iznosila je dva miliona evra.

Iz "Srpsko-ruske kuće", u kojoj je zaposleno 60 radnika, uz proizvodnju mesnih narezaka, šunki, pašteta i konzervi, najaljeno je povećavanje obima proizvodnje i proširenje asortimana, invstiranjem u izgradnju linija za preradu i sušenje voća i povrća, namenjenog izvozu u Rusiju, kao i u druge zemlje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik